Dagens gang

Morgenen i Spiren ( fra kl.6.15 til 8.00):

Morgenen i Spiren begynder inde i Legeskolen. Som regel er der personalet fra Legeskolen som åbner.Der er mulighed for at spise morgenmad til kl.7.30. Legeskole og Spire børnene er sammen til kl.8.00. Ellers er det stille aktiviteter, der præger morgenen. Det kan være vi tegner, hygger eller læser op af en bog. Vi kan også lave smykker, klippe eller spille et spil.

Efter skoletid:

Når klasserne får fri fra skolen, bliver de hentet af en voksen fra Spiren, som krydser dem af. Her er der ligeledes mulighed for at modtage og give beskeder og tale lidt sammen med børnene om, hvad der sker i Spiren den dag.

Herefter skal alle udenfor i min. 30 minutter.

Tiden i Spiren er til leg og samvær. Der skal leges, når man er i Spiren, venskaber skal dyrkes og den gode leg skal leges.

Aktiviteter og fri leg:

Børnene kan lære mange sociale spilleregler f. eks.ved at lave ting i fællesskab og prøve noget nyt, de måske ikke har prøvet før. Derfor tilbyder vi i Spiren forskellige aktiviteter, som børnene kan/skal deltage i.

Vi bestræber os på at udvikle barnets frie og spontane leg ved at opstille forholdsvis uforpligtende tilbud om aktiviteter. Uforpligtende forstået på den måde at det ikke bliver pålagt børnene at deltage i forskellige aktiviteter, men at de derimod ser aktiviteterne som tilbud man kan vælge til og fra efter behov og ønsker.

Spisetider i Spiren:

Børnene skal have en madpakke med til om eftermidagen, da vi oplever, at de har behov for lidt at spise når de kommer ind fra legepladsen. Eftermiddagsmaden skal sættes i kølskabet i Spiren. Den skal indeholde det mad, I synes jeres barn skal spise i løbet af eftermiddagen.

Det er ikke tilladt at medbringe slik.

Den mad børnene ikke kan spise, opfordrer vi til, at de tager med hjem igen. Det er vigtigt, for os, at når der bliver spist, så foregår det på en rolig og hyggelig måde, derfor er der hele tiden er en voksen i nærheden af spisebordet, uanset om det er inde eller ude.

Skiftetøj
Børn og ansatte er ude hver dag og i alt slags vejr, så det er meget vigtigt, at I hjælper Jeres barn med at have det korrekte tøj liggende, så oplevelsen ved at være ude i den friske luft bliver god.
Barnets garderobe skal indeholde: Tøj og fodtøj som passer til alt slags vejr. HUSK regntøj og et sæt skiftetøj, fra inderst til yderst. børnene må gerne bruge indesko.
Husk: Der skal være navn i alt tøj og fodtøj. Børnene kan ikke altid kende eget tøj og fodtøj.

Glemt tøj og tøj uden navn:
Det tøj som ligger tilbage ved lukketid, samles i en kurve ud i vindfangen, her kan I hente det glemte tøj når I mangler noget.
Støvler/fodtøj som ikke er blevet sat på plads i barnets garderobe, stilles ved lukketid ud i vindfangen.

Spirens regler omkring:
Legeaftaler:

Vi mener, at legeaftaler er en meget god og vigtig ting for børnene.

Der er de planlagte legeaftaler, og der er de legeaftaler, der opstår spontant, hvor børnene har en god leg og får lyst til at fortsætte den hjemme.

Erfaringer fra tidligere viser, at det er meget resursekrævende, hvis det er pædagogerne, der skal sørge for, at legeaftaler kommer i hus. Derfor har vi vedtaget nedenstående regler:

Det er rigtig godt, hvis legeaftalerne aftales dagen før, og at vi så får beskeden mundtligt eller skriftligt via vores kalender (eller via en seddel hjemmefra).

En anden måde, at lave legeaftale på, er, at der først ringes til forældrene, når det ene barn bliver hentet, for på den måde kan den første forælder tage stilling til, om det overhovedet kan lade sig gøre at lege den pågældende dag, og hvis det er tilfældet, så derefter gennemføre legeaftalen.

Vi har faste legeaftaler i en mappe på stuen som forældrene gerne må kigge i når det skal laves legeaftaler med andre forældre.

Privat legetøj:
Børnene må helst ikke have privat legetøj med i SFO`en.
Private legesager som er ens med det vi i forvejen har i SFO`en, er svært for barnet at holde styr på, privat legetøj kan i den forbindelse let forsvinde i mængden.

Oprydning :

Alle har et ansvar overfor hinanden og overfor legetøj og lokaler. Derfor hjælper vi også hinanden med praktiske opgaver, og vi ser det som en selvfølge, at alle hjælper til med at rydde op og holde orden på egne ting. Derfor vil vi gerne have, I kommer i så god tid, at der er tid til evt. oprydning, når jeres barn hentes.

Det er meget vigtigt, at der er ryddet pænt op ved garderobepladsen, når man går hjem. Der skal ikke stå sko/ støvler på gulvet, heller ikke oppe ved indgangsdøren.

Traditioner :

Fødselsdage:

Vi fejrer ikke børnenes fødselsdage i Spiren. Nogle børn holder fødselsdag  efter skoletid derhjemme. Fortæl os venligst, hvis I skal holde fødselsdag en dag efter skoletid. Gerne i god tid i forhold til vores planlægning.

Afskedsfest:

I slutningen af skoleåret tager personalet afsked med 3. klasse ved et eftermiddagsarrangement. I den anledning er det tradition at vi laver rollespil eller andet sjovt sammen med eleverne fra 3. klasse.

Forældresamtaler:

I  1. klasse er der hjemmebesøg, hvor en fra Spirens personale evt. deltager sammen med 1. klasseslæreren. I børnehaveklassen og 2. til 3. klasse holdes der hvert år en samtale med Spirens personale.

Man er altid velkommen til at komme og få en snak, hvis man har behov for det .

På forhånd tak og vi ønsker fortsat et godt samarbejde .

Personalet i Spiren