Lundsbjergvej 42, 5863 Ferritslev Fyn Tlf. 6598 1598  Mail: [email protected]

Dagens gang

Morgenen i Spiren ( fra kl.6.15 til 8.00)

Morgenen i Spiren begynder inde i Fuglereden. Som udgangspunkt er det personalet fra Fuglereden, der åbner. Der er mulighed for at spise morgenmad til kl.7.30. Fuglerede og Spire børnene er sammen til kl.7.00, hvor en af Spirens voksne møder ind og tager børnene med i Spiren. Det er stille aktiviteter, der præger morgenen. Det kan være vi tegner, hygger eller læser op af en bog. Vi kan også lave smykker, klippe eller spille et spil.

Efter skoletid

Når klasserne får fri fra skolen, bliver de hentet af en voksen fra Spiren, som krydser dem af. Her er der ligeledes mulighed for at modtage og give beskeder og tale lidt sammen med børnene om, hvad der sker i Spiren den dag.

Herefter går vi alle udenfor i min. 30 minutter og derfor er det vigtigt, at børnene altid har tøj på, der passer til vejret og til udeleg.

Tiden i Spiren er til leg og samvær. Der skal leges, når man er i Spiren, venskaber skal dyrkes, og den gode leg skal leges.

Aktiviteter og fri leg

Børnene kan lære mange sociale spilleregler f. eks.ved at lave ting i fællesskab og prøve noget nyt, de måske ikke har prøvet før. Derfor tilbyder vi i Spiren forskellige aktiviteter, som børnene kan/skal deltage i.

Vi bestræber os på at udvikle barnets frie og spontane leg ved at opstille forholdsvis uforpligtende tilbud om aktiviteter. Uforpligtende forstået på den måde at det ikke bliver pålagt børnene at deltage i forskellige aktiviteter men, at de derimod ser aktiviteterne som tilbud, man kan vælge til og fra efter behov og ønsker.

Spisetider i Spiren

Børnene skal have en madpakke med til om eftermiddagen, da de ofte bliver sultne. Eftermiddagsmaden skal sættes i køleskabet i Spiren. Den skal indeholde mad, som giver barnet god brændstof og energi til at klare eftermiddagen, indtil det skal hjem.

Den mad, børnene levner, opfordrer vi til, at de tager med hjem igen. Når vi spiser, vægter vi, at det foregår roligt og hyggeligt. Derfor er vi altid omkring børnene, når de spiser - hvad enten det er inde eller ude.

Skiftetøj

Vi er ude hver dag og i alt slags vejr. Derfor er det vigtigt, at I hjælper med at garderoben matcher årstiden og, at der er skiftetøj. Det er sjovest at være ude, hvis man kan man holde sig varm og tør - også på fødderne. Derfor er fodtøjet mindst lige så vigtigt.

Det er en god ide, at der er navn i alt tøj og fodtøj. Børnene kan ikke altid kende eget tøj og fodtøj fra andres, der ligner.

Glemt tøj og tøj uden navn

Det tøj, som ligger tilbage ved lukketid, samles i en kurv ved siden af Spire-døren. Her kan I hente det glemte tøj.

Legeaftaler

Legeaftaler er godt for børnene, og derfor støtter vi op om disse. 3. klasserne har en alder, hvor vi vurderer, at de selv kan ringe. Derfor må de gerne låne vores telefon.

For øvrige klasser er det rigtig godt, hvis legeaftalerne aftales på forhånd, og vi får besked så hurtigt som muligt enten mundtligt eller skriftligt via vores kalender, som altid ligger tilgængelig ved siden af indgangsdøren til Spiren.

Alternativt kan børnene lave aftalen med jer, når I kommer for at hente, hvor det så er jer, der kontakter det andet barns forældre.

I Spiren er en mappe tilgængelig med kontaktoplysninger på forældre til alle spirebørn. Den må I gerne bladre i.

Privat legetøj
Der er som udgangspunkt ingen grund til at medbringe legetøj hjemmefra. Barnet er noget i kraft af sig selv og ikke for, hvad det medbringer. Samtidig er der risiko for, at det ødelægges eller bliver væk, og uanset barnet kender den risiko på forhånd, bliver det jo stadig rigtig ked af det.

Oprydning

Det er en god tommelfingerregel altid at rydde noget til side, før man går hjem. Måske har man ikke leget med lige præcist det, man bliver bedt om at hjælpe med at rydde op, men så har man helt sikkert leget med noget andet, som andre måske har ryddet op. På den måde bidrager vi alle til vores fælles bedste.

Husk at efterlade garderoben pæn og ryddelig. Op på knagen med tøj og lignende og op med fodtøjet på hylden. Så er det langt nemmere for vores rengøring at komme til samtidig med, at det er en god ting at lære for børnene.

Traditioner

Vi holder båldag en gang om måneden med Fuglereden, hvor vi oftest tilbereder noget på bålet.

Fødselsdage

Vi vil rigtig gerne vide, hvis I holder fødselsdag efter skole for klassen, da det har betydning for vores planlægning.

Afskedsfest

I slutningen af skoleåret tager personalet afsked med 3. klasse ved et eftermiddagsarrangement.

Forældresamtaler

I  1. klasse er der hjemmebesøg. I Børnehaveklassen, 2. og 3. klasse deltager en medarbejder fra Spiren til forældresamtalerne i skoledeln.

Derudover er man er altid velkommen til at komme og få en snak efter behov.

Ferieperioder

Spiren er lukket i uge 28, 29 og 30, mellem jul og nytår, dagen efter Kristi Himmelfartsdag samt Grundlovsdag.

I forbindelse med dage, hvor skolen er lukket men Spire/Fuglerede er åbent, vil I via intra blive bedt om at meddele, hvorvidt I har behov for pasning, og i hvilket tidsrum på hvilke dage. Vi opfordrer til, at I kun bruger ordningen ved et reelt pasningsbehov, da det har en betydning personalemæssigt. Jo flere medarbejdere, vi kan sende på ferie de dage, desto mere stabil bliver hverdagen med flest børn.